Flexi jobs, ook voor uw onderneming?

 

Flexi jobs zijn zowel geschikt als eerste werknemer of als een welkome aanvulling op het bestaande personeelsbestand. Of je nu een extra paar handen nodig voor die drukke periode op te vangen of een hulp nodig hebt op een structurele basis, in beide gevallen zijn flexi jobs het meest interessante voor de werkgever. 

Fiscaal de beste oplossing

Werkgevers kunnen genieten van een verlaagd tarief van 25% van de sociale bijdragen bovenop het loon van de flexi job werknemer. Het flexiloon, de flexivergoedingen, het flexivakantiegeld en de bijzondere werkgeversbijdrage zijn aftrekbare beroepskosten.

Flexibel

Flexi-jobbers kunnen in verschillende momenten worden ingezet; misschien enkel voor de solden-periode of tijdens bepaalde events. Weekends, één extra dag wanneer je ergens naartoe moet of een vaste dinsdagavond die je vrij wil houden. Alles is mogelijk met een flexi job. Daarom, een maximum aan flexibiliteit. 

Brutto = Netto = Gemotiveerde werknemers

Op vakantie, een extra centje bijverdienen, een onverwachte rekening. Het gemiddelde bedrag dat er wordt bijverdiend met een flexi job bedraagt 220€. Werknemers in het flexi job statuut krijgen hun flexi-loon netto uitbetaald. Hij betaalt daarop geen bedrijfsvoorheffing, geen persoonlijke socialezekerheidsbijdragen en geen inkomstenbelastingen. Bovendien is er geen risico om in een hogere belastingschijf te vallen omdat het flexiloon niet aangegeven hoeft te worden in de belastingbrief.

Plaats nu je vacature hier

 

 

Werkgever

Leave a Reply