Een flexi-job als bijverdienste?

Wat is een flexi job?

Een flexi-job is een vorm van tewerkstelling waarbij een werknemer die drie kwartalen geleden minstens 4/5 gewerkt heeft bij een andere werkgever, onbelast kan bijverdienen in de horeca, detailhandel, bakkers, slagers en kappers.

Loon?

Het minimumuurloon voor een flexi-job is 9,88€ per uur. Dit wordt geïndexeerd en is inclusief vakantiegeld. Als je werkt op een zon- of feestdag heb je nog recht op een premie van 2€ per uur, met een maximum van 12€ per dag. Werk je tussen 12u ’s nachts en 5u ’s morgens krijg je nog een extra vergoeding van 1,24€ per uur bovenop je loon. Je mag zoveel uren werken als je wil. Zelfs tijdens je vakantie bij je werkgever.

Onbelast bijverdienen?

Je brutoloon is gelijk aan je nettoloon. Je betaalt hier geen extra belastingen noch sociale bijdragen op. Wel moet je drie kwartalen voor je je flex-job start minstens 80% aan de slag bij een andere werkgever geweest zijn. In praktijk wil dit zeggen dat je een flexi-job start in  – bijvoorbeeld – februari 2018 – het eerste kwartaal – je in april, mei en juni 2017 – drie kwartalen geleden – minstens 80% van die periode gewerkt hebt.

LINK Verdien vandaag nog een centje bij en vind hier je vacature

Uurregeling

Een bijverdienste op vaste basis of maar een paar keer een centje extra verdienen, werken in de horeca op oudjaar of elke zondag helpen bij de bakker om de hoek. Het gaat allemaal met een flexi-job. Vind ze hieronder!

CTA zoek hier je week(end)werk